Jeg har laget min omelettvariant, i ovnen med eggestand og chorizopølse og tømte kjøleskapet for grønnsaker. Jeg spiste min omelett med grove brødskiver, men for en mer festlig variant kan grønnsakene og eggestanden stekes i et paiskall og serveres med grønn salat.
Bondeomelett
Til to personer + litt til lunch dagen etter
1 purreløk
1 paprika
1 boks hvite bønner
½ squash
100 g chorizo pølse
1-3 fedd hvitløkEggestand
3 egg
1 dl matfløte
eller 1 dl melk + 1 ss maizennaDel purreløken i tynne ringer, paprikaen i terninger, squashen i halve skiver og riv hvitløken.
Svisj purre, paprika og squash myke i lag med chorizopølsen i tynne skiver.
Bland grønnsakene med bønnene og legg det over i et ovnsfast fat.Rør sammen eggestanden og hell det over grønnsakene. Stek i ovenen på 200ºC i ca 25- 30 minutter til eggestanden er stivnet.
Jeg lagde omeletten med en boks bønner, men du kan bruke det du liker. F.eks kokte kalde poteter.
Hei Gjertrud! Denne skal testes, men vi kutter ut squash'en ;-)
SvarSlettHilsen fanaveien