Krabben har skjelettet på utsida, og den virkelige skjønnheten er på innsiden i form av hvitt kjøtt i klørne og brun innmat med masse godt fett. I dagens rett bruker jeg bare klørne og beina, resten fryser jeg til å bruke i krabbesuppe.
Kjøper du levende krabber må de kokes. Kok opp rikelig med vann og ha i salt, vannet skal være like salt som havet. Når vannet fosskoker has kabbene i, kok opp vannet mellom hver krabbe og når siste krabben er i vannet, kok opp og trekk kjelen av plata. La krabbene ligge i laken til de blir kalde så lenge du har tålmodighet til.
Chilikrabbe
3-6 krabbeklør pr person
1 middels stor løk finhakket
1 boks hakket tomat
2-5 chilier uten frø (la frøene være hvis du vil ha det skikkelig sterkt)
1 hel hvitløk finhakket
5 cm revet ingefær
2 ss soyasaus
2 ss epleeddik
2 ss brunt sukker
Stek løk, ingefær, hvitløk og chili mykt og blankt, ha i tomat, soyasaus, epleeddik og sukker. Kok tomatsausen i 10- 15 minutter mens sausen koker knekk klørne lett. Når sausen er kokt trekk den av varmen og ha i krabbeklørne og server med nykokt ris og ha rikelig med servietter tilgjengelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar