Denne gryteretten er en perfekt start på førjulstida med juletekrydderier. Ikke la deg skremme av mengden krydderier, de passer fint til gløgg og julekakedeig senere i desember.
Gryte med lam og aprikos
500 g fårikålkjøtt av lam
2 gulrøtter
1 pastinakk
1stor løk
10 tørka aprikoser
2 bokser hermetisk tomat
½ l vann
½ ts malt kanel
½ ts malt nellik
½ ts malt koriander
½ ts malt spisskummin
½ ts malt chilipulver
½ ts malt kardemomme
4 fedd hvitløk finhakket
1 boks kikerter
1 granat eple
hakket fersk koriander
Brun kjøttet, grovhakk løken, del gulrøttene og pastiankken i terninger, brun de lett i gryta med kjøttet. Ha i krydderene, aprikos i terninger, tomat og vann og la gryta trekke til kjøttet er mørt ca 1 time. Før servering rør i kikertene og rikelig med hakket fersk koriander og frøene fra et granat eple.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar