onsdag 18. juli 2012

Grovbrød fra IKEA?

Leste i et Good Food magasin at IKEA hadde en god grovbrød blanding. Det måtte testes, jeg kjøpte en pakke da vi var på IKEA her en dag.

Jeg syns brødet ble godt og det var genialt enkelt å lage. Hell varmt vann i kartongen og rist løs før du heller røra i godt smurt form.
Brødet er 50% grovt, ikke så grovt som de brødene jeg baker selv men, helt ok for 29 kr.

tirsdag 17. juli 2012

Vannmelon

Vannmelon er en sommerfavoritt. Barndommens sommerfrukt, store båter av melon spist ute hvor vi kunne spytte frø rett på bakken. Heldigvis er det mindre frø i dagens vannmeloner.

Jeg bruker Vannmelon både som snacks og i salater. I dag havnet vannmelonen i salaten i lag med litt isbergsalat og fetaost. Dressingen er litt bringebæreddik og olivenolje.

mandag 16. juli 2012

Suppe på en spiker...


I dette tilfellet: Hva skjuler seg i kjøleskapets innerste kroker.
Heldigvis akkurat nok til å lage tomatsuppe, det varmer godt en litt kjølig julidag.

Tomatsuppe

1-2 løk
2 gulrøtter
2 stilker selleri
litt hvitløk og chili
to bokser hakket tomat
2 ss tomatpure
buljong og vann

Hakk grønnsakene så fint som du orker. Det er lov å bruke hakkeboksen på stavmikseren.
Surr grønnsaker blanke i litt olje og ha i tomatpure og boksene med hakka tomat. Ha i 1-2 bokser med vann og en buljongterning. Kok suppa til grønnsakene er møre ca 10-15 minutter. For en mer barnevennlig suppe (uten klumper) kjør suppa glatt med stavmikseren.

lørdag 14. juli 2012

Tapas

Tapas er perfekt som kveldskos til et glass eller to med sprudlevin.
Det er utrolig koselig å sette frem noen oliven, litt spekemat, god ost, oppskjært frukt, godt brød og smør.
Hvis du vil lage litt mer styr er bacondadler, stekte kamskjell og kjøttboller i tomatsaus gode valg.




Kjapp kveldstapas for to:

Ca 10 gode oliven, gjerne ferdig kjøpte marinert i chili.
Ca 100g spekekjøtt, fenalår eller skinke
Ca 100 g fast hvit ost, gjerne en kortreist ost som hvit undredals geitost
vannmelon eller nektariner
plommechutney eller mangochutney
hjemmebakt knekkebrød eller rundstykker

Skjær melonen i tynne skiver og legg alt fint opp på serveringsfat. Server gjerne med en musserende vin eller kopp te.

Tips:
Husk å vaske vannmelonen godt utenpå før du skjærer i den. Den har vokst på bakken og skitt som sitter utenpå dras med inn i fruktkjøttet når melonen deles.

fredag 13. juli 2012

Færingen på Oseana

Fantastisk utsikt, nydelig mat. Ren luksus fem minutter hjemmefra. Håper Osingene vet å bruke stedet, det er virkelig verdt besøket.
Færingen er den perfekte kombinasjonen av restaurant og kafé, og passer like bra til de store anledningene som til en kjapp matbit på vei hjem fra tur med hunden en hverdag. Du kan velge om du vil sitte ute eller inne etter vær og humør.

Legg merke til svanen i kaffeskummet, det er en hyllest til "havnesjefen", Os berømte svane som regjerer i havna.

.

torsdag 12. juli 2012

Lunsj i Frescohallen

På dagens bytur bestemte vi oss for å teste ut de nye restaurantene i frescohallen. Den ligger på Holbergsallmenningen ved torget i Bergen
Det er et fantastisk rom, vakre bilder på veggene og i taket. Maten og servisen var også bra, men bare rommet i seg selv er verdt besøket. Vi spiste i den asiatiske delen, det er fire restauranter,asiatisk, tapas, italiensk og norsk.

onsdag 11. juli 2012

Skattejakt


Høstens skattejakt er i gang. Skogens gull er begynt å titte frem. Kantarellene er fortsatt små, men jeg fant noen som var plukkeklare.

De skal stekes i godt smør og spises som de er.


Lykke til i jakten på skogens gull, kanskje vi treffes i soppskogen utover høsten.