Vår nye fastfood. Det popper frem sushisteder overalt for tiden. Jeg syns ikke det er noe rart så godt som god sushi er. Min favorittlaks Salma gjør det enkelt. Det eneste jeg trenger å gjøre er å koke ris og skjære agurk, mango og avokado i fine strimler til å legge i lag med laksen i makirullene.
Jeg foretrekker laks, men andre typer fisk og skalldyr, som kveite, tunfisk, kamskjell og krabbe er også fint å bruke.
Til å lage 10 makiruller trenger du:
1 pakke noriark (tang)
4 dl ukokt sushiris
1 liten pakke salmalaks
1/2 agurk
1/2 avokado
1/2 mango
bambusmatte
Dressing til risen:
3 ss epleeddik
3 ss vann
2 ts sukker
pittelitt salt
2 ss sherry eller portvin hvis du har.
Begynn med å vaske risen, skyll den godt i et dørslag til vannet som renner gjennom er nesten klart.
Kok risen med dobbelt så mye vann som ris. Kok kjapt opp, skru plata på 1 og la risen trekke til den er mør. Det tar ca 20-25 minutter.
I mellomtiden lager du dressingen. Bland ingrediensene i et glass og rør til sukkeret er oppløst. Når risen er kokt har du den over på et stort fat eller i en form og har på dressing. Prøv deg litt frem, det er ikke sikkert du trenger all dressingen. Risen skal få en lett sursøt smak.
Mens risen koker rekker du også å skjære opp grønnsakene i lange tynne strimler, også salmalaksen skjærer jeg i lange strimler, se bilde 1 og 2
Når risen har kjølnet litt, legger du en noriplate på bambusmatten og legger 2-3 ss med ris på 1/3 del av norien. Klem risen utover, se bilde 3, legg laks og en type grønnsak oppå og rull forsiktig. Jeg bruker å rulle/klemme den delen med ris godt sammen først, bilde 4, ha litt vann på den delen av tangen det ikke er ris på og rull ferdig. Rull et par tre ganger frem og tilbake i bambusmatten for å få en jevn rund rull. Rullingen krever litt øvelse, første gangen er det lurt å ha noen ekstra noriflak i bakhånd. Del rullene først i to og så hver halvdel i tre eller fire, bilde 5.
Legg bitene fint opp på et fat og server med soyasaus og wasabi (det sterka grøne, som de sier her i bygda)
Eg oppdaget sushi for 2 uker siden og eg er hekta!
SvarSlettDet er jo så innmari godt :)
Takk for du delte oppskriften for dette skal eg prøve! Er jo billigere å lage selv jo ;)
God helg til deg..
Denne uka fant jeg en form for til presse risen sammen i, for å lage nigri (biter av ris med fisk oppå).
SvarSlettSkal teste den ut i jula og lage et sushiinnlegg til. Det er jo enkelt å lage og koselig å spise.