Torsdag 12 mai hadde jeg med meg 14 damer på tur. Vi dro til et "hemmelig" sted og plukket ramsløk. Ivrige damer plukker veldig fort, veldig mye ramsløk. I poser og bøtter var det et lite fjell av ramsløk som ble foredlet til ramsløkpuré i løpet av kvelden.
Ramsløk (Allium ursinum)
Er en 20- 40 cm høy plante, med en hvit, lang og smal løk. Den har to tungeforma blad med lange smale skaft. Stengelen er trekanta, blomstene er kvite og stjerneforma, og sitter i en flat eller halvkuleforma skjerm.
Den vokser i lauvskog på fuktig, næringsrik jord. Ramsløk er nokså vanlig i kyst- og fjordstrøk opp til Trøndelag.
Ramsløkpuré
Rikelig med ramsløk
(1-2 brødposer gir ca 5 små glass)
nøytral olje, jeg bruker solsikke eller rapsolje
litt salt
Ha grovhakket ramsløk i foodprosessor i lag med olje.
Kjør det kjapt sammen til puré.
Ha pureen på rene glass og oppbevar i kjøleskap.
Holdbarheten er veldig god, pureen holder i minst ett år i kjøleskap.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar