Få ingredienser og litt god tid, gir gode utslag på smaksbarometeret. Dette er oppskriften på en perfekt søndagsmiddag som ikke låser kokken til kjøkkenet. Sett av 10 minutter til å lage marinaden og få kyllingen i ovnen, resten ordner seg selv.
Kylling med epler og rødløk
Til to personer med rester
1 kylling
1 rødløk
2 epler
1 ts honning
1 ss sennep
1 ss soyasaus
Saft av 1 appelsin
Litt olje til å smøre formen
Skjær eplene og rødløken i tynne båter, bland honning, sennep, soyasaus og appelsinsaft og bland med eplene og løken i en ovnsfast form. Legg kyllingen oppå og smør litt av marinaden på kyllingen og legg litt av eplene inni kyllingen. Stek på 200 grader til kyllingen er gjennomstekt, ca 1 time.
Du kan godt bruke mer grønnsaker i formen i lag med kyllingen, f.eks potet og pastinakk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar