søndag 16. januar 2011

Kylling med epler og rødløk

Få ingredienser og litt god tid, gir gode utslag på smaksbarometeret. Dette er oppskriften på en perfekt søndagsmiddag som ikke låser kokken til kjøkkenet. Sett av 10 minutter til å lage marinaden og få kyllingen i ovnen, resten ordner seg selv.




Kylling med epler og rødløk


Til to personer med rester


1 kylling
1 rødløk
2 epler
1 ts honning
1 ss sennep
1 ss soyasaus
Saft av 1 appelsin
Litt olje til å smøre formen

Skjær eplene og rødløken i tynne båter, bland honning, sennep, soyasaus og appelsinsaft og bland med eplene og løken i en ovnsfast form. Legg kyllingen oppå og smør litt av marinaden på kyllingen og legg litt av eplene inni kyllingen. Stek på 200 grader til kyllingen er gjennomstekt, ca 1 time.

Du kan godt bruke mer grønnsaker i formen i lag med kyllingen, f.eks potet og pastinakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar