tirsdag 16. mars 2010

Gryterett uten kjøttdeig, går det an?


Ikke bare går det an å lage gryterett uten kjøtt, det smaker godt også.
Kikerter, som ikke må forveksles med sånne som vi ser langt i, er stappfulle av næringsstoffer vi trenger påfyll av jevnlig. Du trenger ikke gjøre kikerter til hovednæring, men en gang eller ti er bønner og linser et godt alternativ til kjøttmiddag. Jeg vil utover våren og sommeren dele flere av mine gode vegetariske retter med dere.

Kikert og tomat gryte
Til to personer og kanskje litt til lunch dagen etter.

1  løk
1 gulrot
3 sjampinjonger i skiver
1 bx kikerter (skylt)
1bx hakka tomat
2 ss tomatpure
2 røde chili uten frø
2 fedd hvitløk
1tommel fersk ingefær revet
1 pose ruccula
1 ts garham masala
1 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
1/3 kikertboks med vann

Del løken i halve ringer og gulrota i skiver, og svisj løk, sopp og hvitløk på panna til løken er myk og blank og nesten begynner å brunes. Ha i gurkemeien, garham masala, ingefær og tomapure, rør undt og la det surre et minutt, ha i tomatboksen, kikertene, gulrota og litt vann. La det hele surre noen minutter slik at smakene får satt seg litt. Ta av varmen og bland i ruccula og server med ris eller i pitabrød.

Ikke alle har alle mulige krydder hjemme, og i stedet for garham masala, spisskummen og gurkemeie, kan du faktisk bruke litt tacopulver. Det smaker ikke helt likt, men ikke ulikt heller.


Den opprinnelige oppskriften på denne gryteretten fant jeg i Good Food, for de som vil gå rett til kilden.
Jeg har lagt til litt grønnsaker sånn at den passer bedre til mine smaksløker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar