mandag 7. juni 2010

Taboule med bokhvete

Bokhvete er en urt og er i slekt med rabarbra. Bokhvete vokser vilt i norge men regnes som ugress i bondens åker. Det meste av bokhveten dyrkes i Russland og i Polen hvor de bruker den i bl.a pannekaker og piroger.
Bokhvete har mye kalsium,jern,magnesium,silisium, fluor og er glutenfri.
Bokhvete kan brukes som andre gryn i salater. Jeg lager en salat med bokhvete, auberginer og urter.



Taboule med bokhvete

1 dl bokhvetegryn (kokt)
1 aubergine
2 tomater
1/2 rødløk
1 boks kikerter, avrent og skylt
fetaost
mynte
persille
Olivenolje
Saft av 1 sitron


Kok bokhveten mør i vann og sil av. Del auberginen i skiver og gril på grillpanne.
Bland med tomat i båter, rødløk i tynne skiver, kikerter,fetaost og rikelig med hakket mynte og persille.
Bland sitronsaften med god oliven olje og bland dressingen med salaten.

I stedet for bokhvete kan du bruke bulgur eller byggryn.

Denne salaten er fin som tilbehør til grillmat eller som en egen rett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar