torsdag 25. februar 2010

Ei sild og ei til

Heldigvis er jeg ikke så gammel at jeg har vonde minner om sild og potet. For meg er sild ett av livets goder. Katta ble ”gal” da hun oppdaget at det var sild på panna, hun var nesten på vei oppi. Hun fikk spise litt rester og nå ligger hun stappmett utstrakt på sofaen i lag med oss.


Stekt sild med agurksalat

Beregn 1-1,5 sild pr person
Mel litt salt og pepper

Agurksalat
1 agurk
ca 5 ss eddik 7%
1-2 ss sukker
ca 1 dl vann

Begynn med å lage agurksalaten. Bland eddik, sukker og vann, laken skal være syrlig. Del agurken med ostehøvel og la den trekke i laken til servering.
Rens silden og vend den i mel krydret med salt og pepper og stek silda i smør og olje. Server med kokte poteter, en klatt rømme og gi gjerne katten en liten smak.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar